marți, 24 aprilie 2012

Afacerea cu porci vietnamezi


Afacerea cu porci vietnamezi

Afacerea cu porci vietnamezi

Ar trebui sa cumpar porci vietnamezi?

Despre preturile porcilor vietnamezi


Ar trebui sa cumpar porci vietnamezi si sa pornesc o afacere?
Aceasta este intrebarea.

In acest articol vom vorbi din nou despre porcii vietnamezi si cum pot deveni acestia o afacere de familie

Vom avea in prim plan:

  •  aspectele acestei idei de afacere
  • avantajele si dezavantajele pietii de consum 
  • problemele pe care le pune intemeierea unei ferme de porci vietnamezi.
  • Bonus!!! Ferma de porci vietnamezi deschisa de un elvetian(interviu)

 In finalul acestui articol vei putea decide daca merita sau nu sa cumperi un porc vietnamezi si sa incep o afacere.

 In primul rand afacerea nu-i  deloc exploatata in Romania putini fiind cei care au avut curajul sa inceapa sa creasca porci vietnamezi.Daca vrei sa incepi afacerea si sa cumperi porci vietnamezi,acum este momentul!In prezent,concurenta este foarte mica iar fermierii care cresc rasa vietnameza sunt putini deci sansele de reusita sunt destul de mari.Din ce in ce mai multa lume va afla despre calitatile carnii iar oamenii,in special cei cu boli cardiace sau cei cu regim,vor cauta sa consume carnea de porc vietnamez sau sa creasca unul.
Platesc romanii pentru carnea de porc fara colesterol?

Vanzarea porcilor vietnamezi

 Chiar daca piata de consum din Romania este afectata odata cu portofelele romanilor din cauza crizei inca sunt oameni care isi permit sa plateasca ceva mai multi bani pentru a manca sanatos.Fiind singura carne de porc fara colesterol,carnea de porc vietnamez este scumpa dar si foarte sanatoasa si este  cautata de romanii interesati de sanatatea lor care platesc bani buni pentru a manca alimente ecologice.

 De altfel,porcul vietnamez a fost supranumit "porcul ecologic" din cauza continutului de carne slaba in grasimi si datorita alimentatiei lui bogata in vegetale.

 Cresterea porcilor vietnamezi e mult mai usoara decat cresterea porcilor traditionali deranjul fiind mult mai mic.Si asta pentru ca porcul vietnamez e mai mic decat cei autohtoni;greutatea lor poate ajunge pana la 70kg.Cresterea porcilor vietnamezi poate fi privita mai ales ca o afacere de familie iar mare parte din banii investiti se pot recupera chiar in primul an.

Pot intampina probleme in cresterea porcilor vietnamezi?


 Ca mai in toate domeniile,inceputurile sunt cele mai grele.Chiar daca cumparatorii vor fi mai putini la inceput,sunt absolut sigur ca porcul vietnamez va ajunge cel putin la fel de popular ca porcul autohton romanesc si va atrage din ce in ce mai multi cumparatori si consumatori.

 Fiind vegetarieni,porcii vietnamezi nu intalnesc la fel de multe boli ca si celelalte rase de porci insa nici acestia nu pot fi complet feriti de problemele de sanatate.Totusi,ei pot intampina boli ca febra care vine odata cu scaderea poftei de mancare fiind usor sesizabila dar si la constipatii si alte probleme ale tubului digestiv pe care acesta le poate intampina daca nu este hranit ca la carte.Desi porcii vietnamezi nu sunt pretentiosi la mancare trebuie evitate plantele care dauneaza organismului sau cele otravite.

 O alta problema ar mai fi tratarea acestor boli.Dupa cum bine stiti,porcul vietnamez este recent raspandit in Romania iar cei mai multi veterinari nu sunt inca documentati si instruiti despre nevoile speciale acestei rase de porc.
 Alegeti cu grija alimentatia lor pentru a evita eventualele neplaceri de dupa.

In final,va invit sa vizionati povestea unui afacerist de succes:
Afaceristul de porci vietnamezi
Sursa:Monitorul de Suceava


4 comentarii:

  1. Nu numai afeceristul din imagine creste astfel de porci. Sunt crescatori si in tara care au inceput sa creasca de 4-5 ani porci vietnamezi. Ma numar printre ei. E o afacere buna, cumparatori se gasesc caci din ce in ce mai multi romani sunt interesati sa creasca sau sa manance o carne sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. www.porcivietnamezi.com. Eu am cumparat de la acest crescator, creste de vreo 4 ani cred, sunt foarte multumit de rasa de vietnamezi. Am facut si analiza carnii la primul porc taiat si este asa cum se spune: COLESTEROL 0,005%. Nu numai elvetianul e inventiv ci si romanii, crescatorii acestei rase.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut,eu sunt din Bacau si as fi si eu interesat sa incep o afacere cu acesti porci vietnamezi insa am o retinere,nu sunt lamurit cum se adapteaza la intemperiile din romania si asta pentru ca la noi pe timpul iernii temperaturile scad considerabil.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca e cineva care are experienta relevanta in domeniul asta poate ne spune cu ce fel de probleme de sanatate ale porcilor s-a confruntat, atat respiratorii cat si digestive, cu ce le trateaza daca se intampla asta? E mai bine sa se mearga pe vaccinari in scop preventiv, in special pentru boli respiratorii? Cine a conceput articolul acesta nu prea e clar in exprimare, la ce se refera cand spune despre febra ca e boala? Boala sau simptomul unei boli?

    RăspundețiȘtergere