marți, 24 aprilie 2012

Cresterea porcilor vietnamezi


Cresterea porcilor vietnamezi

Cresterea porcilor vietnamezi

Cum se hranesc porcusorii vietnamezi?

 Daca iti pui aceasta intrebare,inseamna ca ai citit articolele precedente,te-ai documentat,ai cautat informatii si esti hotarat sa incepi sa cresti un porc vietnamez.In acest articol va voi prezenta pe scurt principalele informatii de care aveti nevoie pentru a incepe sa cresteti porci vietnamezi si cateva sfaturi de la fermieri experimentati.

 Cresterea porcilor vietnamezi e relativ simpla fata de cresterea porcilor autohtoni.Ei au nevoie de un spatiu mai mic si nu sunt la fel de pretentiosi cand vine vorba de cotet. Asta pentru ca porcii vietnamezi sunt mai mici decat celelalte rase de porci.E indeajuns sa le oferiti un adapost decent cu paie si pavaj de beton si un spatiu deschis in care sa fie hranit.

 Porcul vietnamez este vegetarian si mult mai curat decat ceilalti porci.Nu le trebuie grajduri sau incaperi special amenajate si pot rezista foarte bine la temperaturi scazute de -20 grade Celsius.Ei masoara doar 45 cm inaltime iar greutatea variaza de la 60 la 80 kg.Fiind o rasa aparte,porcii vietnamezi se pot inmulti dupa 3-4 luni

 Ca alimentatie,deasemenea,porcul vietnamez nu este pretentios.El nu are nevoie de furaje sau concentrate speciale.Se multumeste cu cotoare sau resturi de fructe,legume,tarate de origine vegetala ,chiar si iarba.De aceea consumul carnii de porc vietnamez e sanatos si recomandat persoanelor cu boli ale inimii.
  In plus ,porcul vietnamez este foarte sociabil si prietenos.Multi oameni il adopta ca animal de companie pentru ca este foarte inteligent (aproape la fel ca un caine) si foarte prietenos.

6 comentarii:

  1. anul acesta voi testa si eu!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant articol nu strica sa incerci.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ar fi o investitie foarte mare,dca stiti niste date tehnice de unde se pot lua ca informare mai detaliata

    RăspundețiȘtergere
  4. nu ar fi o investitie foarte mare,dca stiti niste date tehnice de unde se pot lua ca informare mai detaliata

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant articol nu strica sa incerci.

    RăspundețiȘtergere