marți, 24 aprilie 2012

Despre porcul vietnamez


Porcul vietnamez

Porcul vietnamez

De ce sa cumperi un porc vietnamez de vanzare?

Caracteristicile porcului vietnamez



Salut!

 Esti interesat de acest fenomen nou aparut in Romania?
Citeste in continuare despre originea,caracteristicile si avantajele porcului vietnamez care concureaza cu binecunoscutul "Ghita" romanesc de peste 100 de kilograme.

  Va voi povesti despre despre:
-habitatul natural si provenienta porcilor vietnamezi
-caracteristicile care il fac atat de deosebit de celelalte rase de porci

  Inainte sa ”adopti” un porcusor vietnamez trebuie iti prezint mai intai cateva detalii despre originea si nevoile lui:
  Porcii vietnamezi au fost raspanditi mai intai in Asia mai ales in China si Vietnam fiind o rasa locala.Au fost adusi mai tarziu in 1984 in Statele Unite unde au devenit populari.Porcii vietnamezi autentici au piele de culoare neagra dar in urma incrucisarilor cu alte rase , pot aparea si alte caracteristici cum ar fi petele albe.

 Porcul vietnamez este o rasa deosebita cu numeroase calitati.Dupa cum ati observat in poze infatisarea lor se carcterizeaza prin :picioare scurte biongulate,trunchiul este rotunjit,pielea neagra si groasa iar botul este alungit si rotunjit.

Carne de porc fara colesterol?


 Porcusorii vietnamezi se hranesc doar cu vegetale deci carnea lor este mult mai usoara si mult mai saraca in colesterol decat carnea de porc pe care o stim noi.Ei pot atinge maxim 120-130 de kilograme, au o talie mai mica decat porcii autohtoni si,datorita alimentatiei strict vegetale, au un strat foarte subtire de grasime.

 Porcii vietnamezi pot deveni o afacere de familie foarte profitabila.Carnea lor fara colesterol este sanatoasa si e la mare cautare.Afacerea cresterii porcilor vietnamezi este abia la inceput si poate fi exploatata cu castiguri substantiale.

Iata o stire cu preturile porcilor vietnamezi:

”În judeţul Timiş există un crescător de porci vietnamezi crescuti pentru carne  care are un efectiv de 15 capete. Tineretul îl vinde cu 50 de euro bucata, scrofiţa montată cu 200 de euro, iar porcul gras, în greutate de 80 - 90 de kilograme, cu 150 de euro.”
Sursa:Realitatea.net

  Tinand cont de avantjele porcului vietnamez , viitorul acestui domeniu pare promitator in Romania.Fie ca vrei sa inlocuiesti porcul obisnuit de curte,vrei sa oferi o alimentatie sanatoasa familiei tale sau vrei sa pornesti o afacere profitabila in Romania acum e momentul sa profiti de avantaje si sa iti cumperi  un porc vietnamez.

Un comentariu: